Cilok teh sami sepertos jajanan sisi jalan sapertos nu lianna,henteu tangtos kawit muasala. Nanging seueur anu ngomong lamun cilok asalna ti Bandung. Penamaan cilok,dilansir ti Wikipedia,asalna ti sanggem aci di dicolok. Disebutkeun aci margi bahan utami nyaeta tipung tapioka anu paribasa Sunda disebut aci sarta disuguhkeun ku cara dicolok.
Cilok nyaeta jajan anu ngawangun buleud kalawan tekstur geunyal. Ampir sami kalawan bakso,nanging bahan dasarna benten. Lamun bakso komposisi daging na seueur kalawan sakedik tipung,mangka cilok sawangsulna. Seueur tipung sakedik daging,sumawonten aya anu sami kalintang teu aya daging. Ku margi eta tekstur cilok tebih langkung geunyal batan bakso.
Cilok saleresna seueur macem sarta variasinya . cacak beraneka wanda,nanging cara midamel cilok lolobana tak tebih benten ti cara midamel cilok kuah dugi cara midamel cilok eusi anu raos. Di artikel ayeuna,hayu urang cara midamel cilok anu biasana diical ku padagang ubeng atawa tiasa wae disauran kalawan cilok Bandung. Batan berlama-lami deui,regep di handap ieu cara midamel cilok Bandung kalawan 3 lengkah gampil.
Resep ka 1 Cara midamel cilok Bandung:
Bahan-bahan : Tipung tarigu 100 g ,Tepung tapioka 100 g, Bawang putih 1 siung (haluskan), Daun bawang 1 batang (iris halus) ,Merica bubuk ¼ sdt ,Gula pasir ½ sdt ,Penyedap rasa sapi 1 sdt, Garam 1 sdt ,Air panas 200 ml.
Cara membuat :
- Campur tipung tarigu kalawan bawang bodas,daun bawang,pedes bubuk,gula keusik,penyedap rasa,sarta uyah. Saterusna pair cai panas sacara lalaunan dugi dirasa adonan cekap baseuh sarta mengental.
- Terus asupkeun tipung tapioka. Uleni kalawan panangan lalaunan-lahan dugi rata.. Saterusna wangun buleud-buleud alit.
- Taheur cai. Terus asupkeun cilok anu atos dijieun ka jero cai. Lamun cilok atos ngapung mangka tawis na atos asak.
Henteu ngan cara midamel cilok wae,urang bade oge sareng-sami midamel samara minangka panyampurna penyajian cilok. Nya,samara kacang.