Warung Internet
Lintas Bewara Sunda - Saha anu teu nyaho cilok,saleresna aya 3 cara midamel cilok ngange samara kacang, cilok teh anu raos sarta gampil atanapi Jajan mirah anu disukai sadaya golongan ieu saleresna mangrupa jajanan wajib. Aheng rasana lamun di payun sakola atawa kampus sumawonten di kantor teu aya tukang jualan cilok.

Cilok teh sami sepertos jajanan sisi jalan sapertos nu lianna,henteu tangtos kawit muasala. Nanging seueur anu ngomong lamun cilok asalna ti Bandung. Penamaan cilok,dilansir ti Wikipedia,asalna ti sanggem aci di dicolok. Disebutkeun aci margi bahan utami nyaeta tipung tapioka anu paribasa Sunda disebut aci sarta disuguhkeun ku cara dicolok.

Cilok nyaeta jajan anu ngawangun buleud kalawan tekstur geunyal. Ampir sami kalawan bakso,nanging bahan dasarna benten. Lamun bakso komposisi daging na seueur kalawan sakedik tipung,mangka cilok sawangsulna. Seueur tipung sakedik daging,sumawonten aya anu sami kalintang teu aya daging. Ku margi eta tekstur cilok tebih langkung geunyal batan bakso.




Cilok saleresna seueur macem sarta variasinya . cacak beraneka wanda,nanging cara midamel cilok lolobana tak tebih benten ti cara midamel cilok kuah dugi cara midamel cilok eusi anu raos. Di artikel ayeuna,hayu urang cara midamel cilok anu biasana diical ku padagang ubeng atawa tiasa wae disauran kalawan cilok Bandung. Batan berlama-lami deui,regep di handap ieu cara midamel cilok Bandung kalawan 3 lengkah gampil.

Resep ka 1 Cara midamel cilok Bandung:

Bahan-bahan : Tipung tarigu 100 g ,Tepung tapioka 100 g, Bawang putih 1 siung (haluskan),  Daun bawang 1 batang (iris halus) ,Merica bubuk ¼ sdt ,Gula pasir ½ sdt ,Penyedap rasa sapi 1 sdt,  Garam 1 sdt ,Air panas 200 ml.

 Cara membuat : 

  1. Campur tipung tarigu kalawan bawang bodas,daun bawang,pedes bubuk,gula keusik,penyedap rasa,sarta uyah. Saterusna pair cai panas sacara lalaunan dugi dirasa adonan cekap baseuh sarta mengental.
  2. Terus asupkeun tipung tapioka. Uleni kalawan panangan lalaunan-lahan dugi rata.. Saterusna wangun buleud-buleud alit.
  3. Taheur cai. Terus asupkeun cilok anu atos dijieun ka jero cai. Lamun cilok atos ngapung mangka tawis na atos asak.

Henteu ngan cara midamel cilok wae,urang bade oge sareng-sami midamel samara minangka panyampurna penyajian cilok. Nya,samara kacang.



Lintas Bewara Sunda - Bisnis Prostitusi atawa heunceut di Cianjur beuki lila beuki ngaco sarta mani blak-blakan ey,,,. Maranehanana loba pisan kalawan sagala rupa cara sarta ti rupa-rupa profesi sarta pagawean.

 Maranehanana hemteu kawas baheula nagog ngajurungkunung tapi nungguan datangna lalaki irung belang atawa careuh beurum sakumaha meujeuhna na di hiji kompleks lokalisasi. Kiwari,seiring kalawan kamajuan teknologi,kiwari cekap diuk di imah dina hp nungguan pemesannya.


Modus anu dipigawe kanggo meunangkeun langganan oge rupa-rupa. Aya anu ngaliwatan penghubung,sarta aya deui anu didamel sorangan. Cacak kitu,kanggo mapay-mapay raramat ABG-ABG padagang tresna hiji wengi eta rada gampil-gampil sesah.


 Salah saurang penghubung N(30) ngunggelkeun,kalolobaan awewe-awewe ABG anu pilari langganan ngagunakeun jasa na nyaeta karyawati di pausahaan anu aya di perbatasan Cianjur-Sukabumi. Manehna ngomong dirina oge tak carang langsung nampi pesenan kanggo dipilarikeun awewe tiasa anggo. Sanggeus berkomunikasi ngaliwatan BBM,anjeunna saterusna mikeun nomer handphonenya kanggo komunikasi langkung lancar. Wanci ditanya ngaliwatan ngaliwatan pembicaraan telepon eta,anjeunna angken dirina siap ngaladenan salaki-salaki irung belang kawit pangaos atawa tarif na cocog.

Kacaritakeun aya hiji gagak anu maling dengdeng tina pamoean. Atuh geleber hiber bari mawa ngegel  dengdeng tea kana tangkal kalapa anu luhur di sisi lembur.Tapi hanteu mulus da kabeneran harita katempoeun ku anjing si belang nu kacida kabitaeunana da puguh kabeukina sakadang anjing belang. Kusabab kitu, ku anjing disampeurkeun. Tapi sanggaus anjing aya dihandapeun, boro-boro ditanya teu direret-reret acan.



Anjing mikir piakaleun supaya dendeng tea kapimilik ku manehna. Sanggeus manggih anjing ngomong, Leuh aya manuk alus-alus teuing. Pamatukna panjang bulu hideung tapi mani lemes kitu. Manuk naon nya ngaranna? Kawasna mah moal aya tandingna dibandingkeun jeung cendrawasih ge moal eleh.”

Mimitina mah omongan anjing teh teu didenge . Tapi sanggeus aya omongan moal eleh ku cendrawasih, gagak atoheun pisan. Manehna kungsi beja yen cendrawasih tehmanuk pang hadena. Tapi ceuk anjing manehna moal eleh”. Kitu nu matak manehna ngarasa ngeunah kupamuji anjing. Malah ceuk pikirna deui asa haying ngabagi dengdeng jeung anjing. Ngan kusabab hese meulahna kahayangna teu kalaksanakeun.

Anjing nempo beungeut gagak marahmay sanggeus dipuji ku manehna. Ceuk pikirna pasti usahana hasil. Ceuk pikirna deui naon hesena muji-muji keur ngahontal kahayangna.Kusabab kitu pok deui anjing,”Lamun daekeun mah haying nyobat jeung manuk nu sakitu lucuna. Ngan rumasa sorangan mah sato hina. Saumur-umur kudu ngadunungan, sare digolodog, rajeun manggih hakaneun oge pasesaan. Tapi najan teu bisa nyobat oge jeung manuk lucu, atuh ngadenge-ngadenge sorana. Meureun moal panasaran teuing!”.

Barang ngadenge pamuji anjing anu sakitu ngeunahna, gagak poho keur ngaheumheum dengdeng, ngan ngong we disada, “Gaak Gaaak” cenah. Atuh barang engab pamatukna barang pluk we dengdeng tehmurag. Anjing gancang nyantok dengdeng nu murag tea tuluy dihakan di nu bala.

Gagak nu hanjakaleun mah teu ditolih. Sababaraha jongjonan gagak teh cindekul we dina dahan bari ngararasakeun teu ngeunahna ku kalakuan anjing. Manehna karek ngarti yen anjing muji bebeakan tehhaying dengdeng nu keur diheumheum ku manehna.
Ti dinya mah geleber gagak tehhiber kana tangkal kai rek neangan hileud keur ganti dengdeng nu disantok ku anjing.

Bupati Garut Aceng HM Fikri jadi perhatian umum waktu manéhna nyerahkeun Fany Octora, awéwé umurna 18 warsih anu dikain sacara siri.

Béja perceraian maligé laki-rabi anu ngan saukur opat poé éta nyieun geger masarakat Garut nepi ka nepi ka ka ceuli Présidén Susilo Bambang Yudhoyono. Ngaliwatan Gubernur Jawa Barat Ahmad Heryawan sarta Menteri Dalam Negri Gamawan Fauzi, SBY ménta pasualan ieu dipantau.

Sabenerna, kawas naon sipat Bupati Garut Aceng HM Fikri di panon jalma-jalma deukeutna? Témpo mewawancari hiji jalma anu mengklaim deukeut jeung Aceng.

 Nurutkeun babaturan deukeut Aceng anu horéam disebut ngaranna ieu, laku-lampah Aceng anu mindeng deukeut jeung awéwé nyaéta hal dawam. "Kang Aceng memang kawas éta," cenahna, Kemis, 6 Désémber 2012. Manéhna sarta Aceng jadi babaturan saprak warsih 1999. Waktu éta, Aceng gagal waktu nyalonkeun dina pemilu legislatif 1999.

 Nurutkeun manéhna, saprak tiheula loba awéwé anu deukeut jeung Aceng. Teu arang Aceng kasampak ngaléng wanoja anu berbeda-beda.

Sawatara réncang wanoja Aceng disebut minangka alo, adi ipar, sarta séjénna. Kungsi ogé Aceng nyebutkeun awéwé anu digandengnya nyaéta baraya laér ti Kacamatan Samarang, Tarogong, Garut Dayeuh, nepi ka ka wewengkon kidul anu pang tungtung di Dayeuh Garut. Ka sajumlah wartawan, Aceng menampik kabéh tuduhan éta.


Source:http://www.tempo.co
Medar Foto-foto Ciuman Hot Artis Anita Hara – Poto pribadi milik artis Anita Hara medar di internet. Kalolobaan poto poto Ciuman Mesum Anita Hara kasebut nempokeun urut finalis Beungeut Femina éta keur berciuman sarta diadu létah jeung saurang lalaki.
Waktu dipénta konfirmasina, Anita kalahka terkejut. Manéhna ngaku henteu weruh poto mana anu geus sumebar di dunya maya.
“Kuring tacan tempo sarua sakali poto anu mana éta. Kuring masih syuting. Meureun engké balik ti dieu kuring baris coba téang,” kecap urut presenter Infotainment éta waktu dihubungan tabloidbintang.com via ponselnya, Salasa (8/11).
Anita Hara ngaku terkejut jeung hal ieu. Sabab manéhna ngarasa salila ieu henteu kungsi mengunggah poto koleksi pribadina ka internet.
“Reuwas pasti. Lamun poto pribadi pasti kuring simpen pikeun sorangan. Henteu meureun kuring publish,” tegesna.
Saha Anita Hara...?

Anita Hara nyaéta saurang modél pariwara sarta béntang sinetron Indonésia. Manéhna loba berakting kalayan peran anu protagonis, ku kituna cewek lulusan Psikologi Universitas Atmajaya ieu henteu kitu kontroversial dina akting di sinetronnya.
Lahir di Jakarta, 29 Maret 1980, Anita Hara anu mindeng témbong seksi ieu ngaku masih hayang terus diajar dina soal akting, kaasup ti réncang syutingnya di lokasi.
Ti akting, Anita Hara menjajal dunya presenter. Manéhna dipercaya pikeun membawakan acara infotainment KASAK KUSUK sarta acara olahraga balap F1.
Teu ngan dunya akting sarta presenter anu manéhna jajal. Dunya kenyang sora ogé teu luput ti ngimpina. Dina 2009, manéhna boga rencana meluncurkan albeum perdananya, DASAR COWOK kalayan single utama sarua jeung judul albeumna. Cacak tacan resmi rilis, tapi béntang SALAKI-SALAKI SIEUN PAMAJIKAN ieu mindeng témbong off cai pikeun jadi presenter sakaligus menyanyi.
Di pertengahan Pebruari 2010, nu boga tato mawar di pingping ieu merilis film perdananya, ARISAN BRONDONG.

Di handap ieu Poto Ciuman Mesum Artis Anita Hara




Panyakit Cacar Air ieu mangrupa panyakit kulit anu gancang tépa, timbulna ujug-ujug sarta pang mindengna lumangsung dina barudak tapi bisa ogé ngeunaan jelema dewasa. Panyakit ieu timbul dina penderita anu daya tahan awakna turun. Dina penderita anu ngabogaan daya tahan awak anu cageur, gejala anu ditimbulkan henteu saparna sarta lumangsung singget dibandingkeun kalayan penderita kalayan daya tahan awak anu goréng.

Panyakit Cacar Air atawa anu dipikawanoh kalayan varisela biasana ditandaan jeung kahumandeuar awak dumadakan leuleus, teu daék dahar, demam, sarta ateul-ateul. Cukang lantaran Cacar Air nyaéta virus varicella-zoster. Virus ieu ditularkan ngaliwatan percikan ciduh penderita, bisa ogé ngaliwatan kontak langsung kalayan cairan ti lepuhan kulit penderita atawa sacara henteu langsung ngaliwatan barang-barang anu terkontaminasi ku sairan lepuhan penderita.

Mangsa inkubasi panyakit Cacar Air lumangsung 17-21 poé. Dina penderita ngora, stadium saméméh mecenghul kelainan kulit mecenghul (prodormal) arang ditepungan. Sedengkeun dina barudak anu leuwih badag sarta dina penderita dewasa, kelainan kulit ieu mindeng didahului stadium prodromal. Dina stadium prodromal loba jelema “terkecoh” kalayan panyakit ieu. Gejala awak leuleus, demam, kedul dahar, jiga kalayan gejala loba panyakit séjén kawas flu atawa campak. Kakara sanggeus mecenghul erupsi atawa kelainan dina kulit, gejala has panyakit Cacar Air mimitian écés.

Gejala saterusna timbul ruam-ruam beureum dina awalna sarta saterusna sawatara jam saterusna timbul lepuhan. Wangun lepuhan ieu has nyaéta kawas tetesan ibun (tear drops). Lamun urang diperhatikan, wangun lepuhan ieu rata, euweuh lekukan di tengahna (unumbilicated vesicle). Lamun aya lekukan di tengah lepuhan, biasana lain Cacar Air. Jadi, lamun kasampak aya lepuhan, sarta mimitianana ti bagian tengah awak ka gigireun / sabeulah, didahului ku gejala leuleus, demam dibiruyungan napsu dahar mudun, mangka urang geus kudu mikiran kamungkinan anak kakeunaan Cacar Air. Sumawona lamun kira-kira 2 minggu saméméhna aya kontak kalayan penderita Cacar Air. Bintik bintik ieu bisa ngeunaan kulit sarta mukosa nyaéta bisa ngeunaan awak, beungeut sarta bagian awak anu séjén.

Lamun lepuhan ieu digaruk, mangka manéhna ngeunaan peupeus sarta kabuka. Balukarna, kulit henteu deui miboga panangtayungan sarta bisa kaasupan bakteri. Contona, lamun mandi jeung cai anu henteu bersih mangka baris lumangsung infeksi sekunder alatan bakteri. Lamun infeksi kawas ieu lumangsung, hartosna panyakit virus Cacar Air baris ditambah kalayan panyakit bakteri kulit. Penyembuhannya ogé henteu deui primer sarta biasana baris ngabalukarkeun kabentukna raramat ikat (scar) anu baris ninggalkeun urut. Hal ieu anu meureun tiheula ngabalukarkeun kolot ngahulag anakna anu kena Cacar Air pikeun mandi.

Népana Cacar Air sabenerna geus dimimitian saméméh timbulna kelainan kulit nyaéta dina mangsa inkubasi di mana 24 jam saméméh erupsi geus menulari. Salila éta, manéhna baris menulari terus. Jadi, ulah dianggap lamun geus sembuh henteu menularkan. Nurutkeun panalungtikan, kira-kira 12 poé sanggeus sembuh, kakara aman. Tapi ambéh leuwih aman, leuwih hadé 3 minggu sanggeus sembuh ulah ngalakonan kontak, sangkan henteu tertular atawa menularkan.

Komplikasi panyakit ieu dina barudak umumna arang timbul sarta leuwih mindeng dina jelema dewasa anu bisa ngeunaan otak (ensefalitis), paru-paru (pneumonia), ginjal (glomerulonefritis), jantung (karditis), haté (hepatitis), komo pati lamun kaayaan daya tahan awak penderita pohara goréng. Infeksi anu timbul dina trisemester kahiji kehamilan bisa ngabalukarkeun kelainan bawaan.

Pengobatan

Euweuh tatamba anu spesifik pikeun Cacar Air. Lamun demam bisa dibikeun ubar penurun panas. Pikeun ngurangan rasa ateul bisa diberikab wedak anu ditambah kalayan zat anti ateul (ngandung mentol, kamfora). Wedak ieu sajaba ngurangan rasa ateul ogé nyegah peupeusna lepuhan sacara dini. Lamun timbul infeksi sekunder bisa dibikeun antibiotika.

Saha ogé anu tacan kakeunaan panyakit ieu, baris terjangkit. Sedengkeun saha ogé anu geus kakeunaan panyakit ieu dianggap kebal sarta henteu merlukeun vaksin. Lila panangtayungan ti vaksin ieu tacan bisa dipikanyaho kalayan pasti, sanajan kitu vaksinasi ulangan bisa dibikeun sanggeus 4-6 warsih. Program Imunisasi Nasional méré imunisasi sacara haratis pikeun orok anu umurna 18 bulan anu tacan kungsi nalangsara infeksi Cacar Air saméméhna sarta dosis tinggaleun pikeun anak rumaja di kelas 7 sakola tengahan anu ogé tacan kungsi nalangsara Cacar Air sarta divaksinasi saméméhna.

Kalayan perawatan anu tarapti sarta nengetan higiene méré hasil anu alus sarta raramat parud anu timbul pohara saeutik.
Ampir dua bulan Muammar Khadafi murag ti tampuk kakawasaanana. Tapi carita sakurilingeun diktator Libya ieu kawas euweuh matinya.

    

Ayeuna ngeunaan anakna, Hannibal (36) sarta pamajikanana anu urut modél pakéan dina asal Libanon, Aline Skaff. Ti hiji laptop anu disangka milik Hannibal, kaungkab lusinan poto seksi sarta vulgar pasangan kasebut. Ogé gaya hirup maranéhanana anu 'wah' waktu Khadafi masih ngawasa.

Aya di antara poto-poto kasebut, minantu Muamar Khadafi berpose seksi, ngan ukur ku ngagunakeun pakéan dina di kamar mentéréng hiji hotél berbintang. Ogé kasampak, Hanibal sarta pamajikanana keur berpesta di pesawat pribadi atawa di yacht mahal di perairan Mesir. Sawatara gambar anu dihasilkeun, pasangan éta dikelilingi alkohol -- hiji hal anu dilarang teuas di Libya, sarta ageman Islam.

Dina poto teu bertanggal, pasangan Hannibal-aline kasampak keur liburan mentéréng ka Paris, Roma, sarta ka hiji resor supermewah nan éndah di Mesir, Sharm el-sheik. Ogé direkam aktivitas balanja maranéhanana di butik-butik mahal.

Poto anu séjén némbongkeun, maranéhanana cicing di hotél mentéréng, paragliding, menyelam, sarta ngadatangan Kebon Sato Tripoli.

Skaff anu umurna 31 warsih mindeng témbong dina kalayan pose sensual. Di kasur sarta basisir, manéhna kasampak nangkarak. Sawatara poto dirina komo pantas diasupkeun dina kategori pornografi.

Gaya hirup kulawarga Khadafi anu mentéréng, awuntah, sarta dianggap kelewatan ogé lah anu memicu kaambek rahayat, anu boga tungtung dina muragna Khadafi.

Hannibal nyaéta anggota kulawarga badag Khadafi, sajaba pamajikan sang diktator, Safiya, putrana, Mohammed, sarta putrrinya, Aisha anu mengungsi ka Aljazair sanggeus muragna Tripoli.

Sajaba Hannibal anu nikah ka modél bikini, anak Khadafi anu séjén, Mu'tasim ogé tenar gara-gara memacari urut modél majalah Playboy asal Walanda ngaranna Talitha van Zon.

Kungsi nyiksa pembantu
Lain ayeuna waé pasangan éta nyieun kontroversi. Dina 2008 tuluy, maranéhanana memprovokasi ketegangan hubungan Libya-swiss. Basa éta, maranéhanana ditéwak di hiji hotél berbintang di Jenewa luhur tuduhan menyiksa dua urut pembantunya.

Sanggeus Hannibal dipenjara di Swiss, rezim bapana membelanya bébéakan. Swiss ditungtut ménta hampura alatan nuduh Hannibal ngalakonan kekerasan ka dua pembantunya. Dina Séptember 2008, perkara éta dieureunkeun.

Hannibal ogé kungsi dijatuhi hukuman salila opat bulan alatan narajang kabogohna anu keur hamil di Perancis. Manéhna saterusna ka luar jeung jaminan duit 500 euro.

Sanggeus Tripoli murag ka leungeun pemberontak, pengasuh anak asal Ethiopia mecenghul ka umum. Shweyga Mullah -- ngaranna -- ngaku ditakolan sarta disiram cai panas kalayan kalayan telenges waktu digawé dina pasangan kasebut.

Nurutkeun CNN, Shweyga dianggap teu becus mendiamkan anak maranéhanana anu terus ceurik. Sabot Shweyga dititah nakol anak maranéhanana, manéhna nampik. Balukarna, pengasuh getihan Ethiopia éta disiram cai panas, ditakolan, diikat, diingkeun kalaparan, kehausan, sarta kedinginan di luar imah.

Alatan penyiksaan éta, Shweyga ngalaman tatu beuleum anu parna. Komo ti tatu anu teu diobati éta sempet kaluar belatung sarta nanah. Manéhna ogé komo sarua sakali teu dibéré gaji. "Kuring digawé sapanjang warsih, sarta maranéhanana teu méré duit sepeser ogé," kecap Shweyga. (Daily Mail)

Poto seksi aline skaff, minantu khadafi:




Copyright © Lintas Bewara Sunda .
Javascript HOME - Diserat ku